Inflamaţie a gurii


Gura | Medicină generală | Inflamaţie a gurii (Symptom)


Inflamatia gurii, de multe ori asociata cu stomatita este o inflamatie a mucoasei oricarei dintre structurile tesutului moale din gura. Stomatita este, de obicei, o conditie dureroasa, asociata cu roseata, umflaturi, si ocazional sângerare din zona afectata. Respiratia urat mirositoare (halena) poate însotit, de asemenea, starea. Stomatita afecteaza toate grupele de vârsta, de la copil la varstnici.

Cauze

Inflamatia in gura poate aparea din mai multe motive. Acestea includ utilizarea de medicamente pentru hipertensiune arteriala, care pot duce la reactii alergice. Poate fi, de asemenea, un raspuns anormal al sistemului imunitar al organismului la orice agent strain. Aceasta conditie poate fi un simptom al unei reactii alergice, leziuni grave la gura, un abces dentar (colectie de puroi), herpes sau o boala contagioasa virala.

Inflamatia gurii este asociat cu stomatita, care este o inflamatie a membranelor mucoaselor gurii, cauzata de lipsa de igiena orala, ingestia de substante iritante, cum ar fi mese calde, utilizarea de pasta de dinti de calitate proasta, rani mici, care devin apoi infectate sau dinti infectati, de o infectie intestinala sau boli infectioase generale. Stomatita este insotita de durere, roseata, umflaturi ale gurii, dificultati de mestecat, o secretie abundenta de saliva si respiratia urat mirositoare.

Diagnostic si Tratament

Un examen fizic este realizat pentru a evalua leziunile orale si alte probleme de piele; teste de sânge pot fi, de asemenea, efectuate pentru a determina daca o infectie este prezenta. Tratamentul stomatitei se bazeaza pe cauza de baza. Curatare locala si buna igiena orala sunt fundamentale. ...