Miros neplăcut al gurii


Gura | Gastroenterologie | Miros neplăcut al gurii (Symptom)


Descriere

Respiratia urat mirositoare medical numita halitoza, poate fi produsa din cauza obiceiurilor proaste de ingrijire a sanatatii sau poate fi un semn a altor probleme de sanatate. Respiratia urat mirositoare poate fi agravata si datorita tipurilor de alimente care o persoana mananca si alte obiceiuri nesanatoase de viata. Mirosul urat vine de obicei chiar din gura.

Cauze

Cauzele respiratiei urat mirositoare sunt numeroase. Acestea includ produse alimentare, probleme dentare, gura uscata, boli ale gurii sau a nasului sau produse din tutun.

Diagnostic si tratament

Medicul dentist poate trata diferitele cauze ale respiratiei urat mirositoare. In cazul in care gura este sanatosa si mirosul nu este de origine orala, persoana care sufera de respiratie urat mirositoare poate fi mentionata la medicul familiei sale sau la un medic specialist pentru a determina sursa de miros si de planul de tratament. Daca mirosul se datoreaza unor boli gingivale, medicul dentist poate trata aceasta boala sau sugereaza vizita la un periodentist pentru a trata aceasta boala.

Cu toate acestea, daca se practica o igiela orala buna, oprirea fumatului sau mestecarea tutunului, consumant multa apa si mancand sanatos poate oprii sau preverii acest miros urat.

...