Artralgie, durere de genunchi


Picioare | Reumatologie | Artralgie, durere de genunchi (Symptom)


Durerile de genunchi pot fi rezultatul unei accidentari sau a unei boali a articulatiei genunchiului. Durerile de genunchi sunt conditii comune care afecteaza oameni de toate vârstele.

Supravegherea unui individ cu dureri de genunchi depinde in special de cauza durerii. De exemple, durerile de genunchi, cauzate de cartilaje degenerative pot fi cronice, , in timp ce de durerile de genunchi in urma unei accidentari, dispar uneori complet cu un tratament adecvat.

Cauze

Conditiile medicale - inclusiv artrita, guta si infectiile - pot provoca, de asemenea, dureri de genunchi. Alte conditii care cauzeaza dureri de genunchi sun: aschii de os, bursite, sindromul plicii mediale, osteoartrita, tendinita, sau umflarea tendoanelor, patela partial dislocata. Desigur, simptomele variaza in functie de leziunea genunchiului, dar simptomele tipice care necesita atentie sunt durerea la indoirea sau indreptarea genunchiului, si umflarea.

Diagnostic si tratament

Daca o accidentare veche la genunchi nu a fost tratata corespunzator, poate continua sa provoace dureri de genunchi, ocazional sau permanent. Multe tipuri de dureri de genunchi minore raspund bine la masuri de auto-ingrijire. Terapia fizica si fesele pentru genunchi pot ajuta, de asemenea, durerile de genunchi. Cu toate acestea in unele cazuri, genunchiul poate necesita reparatii chirurgicale. Repararea chirurgicala a ligamentului lezat poate implica sutura, altoire, si reparatii cu grefa sintetice. Unii pacienti necesita inlocuire totala a genunchiului.

Durerile de genunchi pot fi prevenite numai în masura în care leziunile pot fi uneori evitate.

...