Colorare verde a unghiilor


Mâini | Dermatologie | Colorare verde a unghiilor (Symptom)


Unghiile trebuie sa fie de culoare roz puternic, stralucitoare si translucide. În cazul în care culoarea se schimba de la roz la galben sau galben-verde, acesta este un indicator al sanatatii precare a unghiei. Aceasta ar putea indica, de asemenea, unele deficiente nutritionala sau o tulburare de alta natura.

Cauze

În aproximativ 50% din cazuri, unghiile decolorate sunt un rezultat al infectiilor cu ciuperci comune care pot fi gasite în aer, praf si sol. Exista multe specii de ciuperci care pot afecta unghiile. Cele mai comune se numesc Trichophyton rubrum. Acest tip de ciuperca are tendinta de a infecta pielea si este, prin urmare, cunoscut ca un dermatofit si ar putea emite un miros neplacut. Pseudomonas este un tip de bacterie care infecteaza patul unghial si rezultat într-o culoare verzuie a unghiilor.

Unghiile rosii sau negre pot rezulta dintr-un hematom (o colectie de sange) sub unghie, ca urmare a unui traumatism (inclusiv unghiile incarnate). Afectiuni cronice medicale, de asemenea, poate afecta aspectul unghiilor. Modificari specifice de culoare pot fi sugestive de diabet zaharat sau de ficat, rinichi, inima, sau conditii pulmonare.

Alte cauze rare de unghii decolorate includ sindromul unghiilor galbene, o conditie mostenita care duce la cresterea lenta, unghiile decolorate si este asociata cu limfedem (umflarea tesuturilor din cauza acumularii de lichid) si boli pulmonare. Unghiile pot aparea, de asemenea, de o culoare galben-albicioasa, daca a existat separarea unghiilor de la patul unghial, numita onicoliza.

...