Congestie nazală (nas înfundat)


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Congestie nazală (nas înfundat) (Symptom)


Congestiea nazala sau nasul infundat este un termen care se refera la obstructia fluxului de aer in si din nas. În schimb, termenul de secretie nazala înseamna o descarcare de secretie (lichid) din nari.

Cauze

Congestia nazala este cel mai adesea rezultatul de inflamatie si umflarea tesuturilor mucoasei cailor nazale si a sinusurilor. Mai putin frecvent, obstacole anatomice (cum ar fi o deviatie de sept, corpi straini), potduce la congestie nazala. Utilizarea prelungita de spray-uri nazale decongestionante,sau a anumitor picaturi poate duce la o înrautatire a congestiei nazale.

Rar, tumori ale pasajele nazale sau conditii medicale cronice pot duce la congestie nazala. Acest lucru se refera la prezenta de secretii si mucus crescut în nari, de obicei, apare de la o raceala, reactie alergica, inflamatie sau infectie a sinusurilor (sinuzita). Infectii ale sinusurilor paranazale sunt infectii cauzate de un agent patogen (virus, bacterie sau ciuperca), care creste in sinusurilor si provoaca blocajul ostiumului intermitent al sinusurilor.

...