Leziune nazală


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Leziune nazală (Symptom)


Descriere

Leziunile nazale pot afecta pielea, osul, cartilajul sau orice combinatie. Daca va taiati pielea de pe nas necesita curatare si apoi inchiderea cu suturi sau benzi adezive. Oasele nazale sunt oasele fracturate cel mai frecvent la nivelul fetei, deoarece ocupa o pozitie proeminenta, expuse si au un sprijin redus structural.

Fracturile osoase nazale pot provoca umflare si poate dura aproximativ cinci zile pentru umflarea. Revizuire medicala specializata la nas pentru a exclude un hematom septal.

Diagnostic si tratament

Fracturile nazale sunt de obicei identificate vizual si prin examen fizic. Diagnosticul poate fi confirmat cu raze X sau CT, in special in cazul in care alte leziuni faciale sunt suspectate. Fracturile nazale minore se pot lasa sa se vindece ele singure.

Medicii pot prescrie gheata, medicamente pentru durere si decongestionantele nazale pentru a usura disconfortul in timpul procesului de vindecare. Pentru fracturile nazale in cazul in care nasul a fost deformat, medicul poate incerca sa realinieze osul rupt si bucatile de cartilaj. Acest lucru se poate face manual sau pentru situatii mai grave, cu o procedura chirurgicala.

...