Nervozitate


Cap | Psihiatrie | Nervozitate (Symptom)


Descriere

O stare psihologica, nervozitatea se caracterizeaza printr-un sentiment de neliniste, teama si de griji. Contrar fricii, într-o astfel de situatie, nu exista nici o forma de prezenta de amenintare externa. Nervozitatea nu are întotdeauna un efect negativ asupra unei persoane. Uneori, aceasta ajuta la completarea o sarcina mult mai eficient. Cu toate acestea, nervozitate excesiva este daunatoare si poate provoca deficite fizice, insuficiente emotionale, psihologice, precum si cognitive într-o persoana.

Cauze

Sunt mai multi factori care pot conduce la o stare de nervozitate.

Starea de nervozitate poate fi cauzata de: sevraj dupa consumul de alcool sau de droguri excesiv, de stimulente cafeina si alte conditii precum hormonale, tulburari psihiatrice, cum ar fi episoade de anxietate, atac de panica si maniacale, efectele secundare ale anumitor medicamente, preocuparile legate de o relatie, de presiune, de locuri de munca, conditiile parentale , conditii medicale cum ar fi convulsii, accidente vasculare cerebrale dezechilibre ale tiroidei sau hormonale.

Simptomele de nervozitate includ: confuzie, ameteli sau senzatie de lesin, uscaciune a gurii, batai extrem de rapide ale inimii, oboseala, teama de a pierde controlul, senzatie de teama, groaza, probleme gastro-intestinale, insomnie, iritare, senzatie de ireal sau deconectare cu lumea , insecuritate, incapacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi, lipsa de concentrare, dureri musculare, greata sau dureri abdominale, palpitatii, batai puternice ale inimii, dureri în piept, senzatie de sufocare, dificultati de respiratie, stres / tensiune, mâinile transpirate, tremuraturi, tulburari gastrice.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul de nervozitate include mai multe teste ca: examen fizic pentru cauze posibile ale bolii fizice care pot provoca nervozitate sau prezente ca nervozitate, examen de statut mental - inclusiv aspectul, comportamentul, rata si continuitatea de vorbire, starea de spirit, afecteaza, continutul gândirii, dovezi cu privire la orice halucinatii sau convingerile anormale, orientarea la timp, loc si persoana, atentia si concentrarea, memoria pe termen scurt, întelegerea si hotarârea. Aceasta poate include, de asemenea, teste de sânge, functionarea tiroidei pentru a exclude hipertiroidism, teste de urina-24 hr, catecolamine pentru a exclude feocromocitom, ecran de droguri în cazul în care este indicat pentru a exclude abuzul de droguri ca o cauza anxietatii, 24 de ore monitorizare Holter - pentru a exclude aritmie paroxistica cardiaca, care pot fi confundata cu nervozitate din cauza palpitatiilor si EKG - pentru a exclude diagnosticul de epilepsie.

...