Scurgerile vaginale normale


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Scurgerile vaginale normale (Symptom)


Descriere

Scurgerile vaginale este termenul dat la fluidele biologice continute în sau expulzate din vagin. Secretie vaginala, care curge din vagin în fiecare zi ajuta la mentinerea vaginului curat si sanatos.

În timp ce majoritatea scurgerilor sunt normale si pot reflecta diferitele etape ale unui ciclul unei femei, unele de scurgeri pot fi un rezultat al unei infectii, cum ar fi o boala cu transmitere sexuala. Ingrijorarea trebuie sa apara cand scurgerile vaginale au o culoare galbena sau verdesau are un miros urat.

Cauze

Unele dintre cauzele care pot afecta echilibrul de bacterii normale în vagin sunt: utilizarea de antibiotice sau steroizi, vaginoza bacteriana, care este o infectie bacteriana mai frecvent la femeile gravide sau la femeile care au mai multi parteneri sexuali, pastile pentru controlul nasterilor, cancer de col uterin, chlamydia sau gonoreea, diabet zaharat, dusuri, sapunuri parfumate sau lotiuni, spuma de baie, infectii pelvine dupa interventia chirurgicala, boala inflamatorie pelvina (BIP), trihomoniaza, care este o infectie parazitara cauzata de obicei de sex neprotejat, atrofie vaginala , care se subtiaza si usuca peretilor vaginali in timpul menopauzei, vaginita, care este iritare în sau în jurul vaginului.

Diagnostic si Tratament

Testele de diagnostic pentru scurgerile vaginale anormale pot fi efectuate, inclusiv: culturi de cervix, examinarea de scurgeri vaginale sub microscop, un test Papanicolau. Tratamentul depinde de conditie de baza. Supozitoare sau creme pot fi comandate si antibiotice pot fi prescrise. Medicamente luate pe gura pot fi necesare pentru a trata anumite ciuperci sau infectii trihomoniaza. Partenerul sexual trebuie sa faca si el tratament daca esti nevoie.

...