Durere axilară


Umăr | Reumatologie | Durere axilară (Symptom)


Subratul, cunoscut sub numele de axila sau cavitatea axilara, este o zona înclinata sa dezvolte infectii, cum ar fi abcese, eruptii cutanate si infectii ale pielii, datorita faptului ca bacteriile se pot dezvolta cu usurinta în pliurile pielii calde si umede. Mai mult decât atât, pielea din aceasta zona este mai subtire si este, prin urmare, mult mai sensibila. Durerea axilara pot fi, de asemenea, însotita de schimbari de culoare si textura a pielii. Durere axilara poate chiar iradia spre umar si brat

Cauze

De obicei, durerea axilara este cauzata de un traumatism, cum ar fi o leziune a umarului, presiunea pe termen lung asupra nervului sau o presiune asupra nervului structurilor corpului din apropiere. Durerea in axila indica de obicei o infectie patogena, dar durerea ar putea fi chiar cauzata de alte afectiuni medicale. Durera in axila ar putea fi ceva simplu, ca o intindere de muschi sau nerv. Cu toate acestea, ar putea indica, de asemenea, o stare medicala mai grava.

Deoarece pielea din aceasta regiune este mai sensibila, se poate cu usurinta afecta în contactul cu substante dure prezente în deodorante antiperspirante, sau produse de îndepartare a parului. Bacteriile pot intra prin întreruperi ale pielii si poate da nastere la o infectie. Furunculele sau chisturi se pot dezvolta daca pielea se irita. Hidradenita supurativa este o alta conditie care poate da nastere la furuncule în regiunea axilei. Formarea de furuncule sau chisturi este deseori insotita de alte simptome cum ar fi durere, roseata, umflaturi si senzatie de arsura.

Limfadenita sau inflamarea ganglionilor limfatici din regiunea axilei ar putea provoca, de asemenea, dureri de axila. Si o infectie în tesutul mamar ar putea provoca dureri in axila. Femeile care sufera de cancer de san pot dezvolta, de asemenea, un nod dureros in axila.

Diagnostic si tratament

Tratamentul pentru durere axilara depinde de cauza exacta si severitatea durerii. Durere usoara poate disparea în timp. În cazul în care durerea axilei este legata de o intindere musculare, remedii simple, cum ar fi comprese reci, si medicamente fara prescriptie pot ajuta tratare durerii. În cazuri mai grave, durerile axilare pot necesita alt tratament, cum ar fi terapia fizica, chirurgie, sau medicamente baza de prescriptie medicala.

...