Amorţeală a extremităţilor


General sau altele | - Altele | Amorţeală a extremităţilor (Symptom)


Amorteala poate aparea în degete, fata, picioare, brate si alte extremitati. Acesta este de obicei rezultatul unor conditii care afecteaza nervii si / sau vasele de sânge care alimenteaza acele membri. Amorteala este adesea asociata cu furnicaturi. Aceste simptome sunt cunoscute ca parestezii. Acest fenomen poate fi cunoscut sub alte denumiri, cum ar fi: pierderea de senzatie, amorteala si furnicaturi, amorteala sau arsura, sau pierderea sensibilitatii superficiale si profunde. Paresteziile sunt normale in cazul pozitiilor în cazul în care a avut loc o apasare lunga a membrelor, poate fi, de asemenea, secundara unor boli neurologice vasculare.

Paresteziile, furnicaturile si amortelile sunt sentimente care fac parte din acelasi fenomen, dar în diferite etape. Ele sunt atât de strâns legate încât atunci când o persoana simte o furnicatura, acesta este de obicei însotita mai târziu de amorteli.

Cauze

Un caz de amorteala apare de exemplu atunci cand cineva doarme câteva ore si, în mod neintentionat, o parte din greutatea corpului este sustinuta într-un brat pozitionat gresit. Paresteziile fiziologice apar cel mai frecvent in timpul somnului.

Unele conditii care afecteaza somnalizarea nervoasa normala pot provoca senzatii de amorteala în extremitati. Printre acestea, deficitul de vitamina B12, hernia de disc si atacul ischemic tranzitor pot fi mentionate. ...