Amorţeală a braţelor (parestezie)


Braț | Reumatologie | Amorţeală a braţelor (parestezie) (Symptom)


Amorteala bratelor este o stare anormala, în care poti simti o pierdere de senzatie intr-unul (unilateral) sau in ambele (bilateral) arme. Senzatia se poate extinde dupa brat, si în mâini si degete.

Cauze

Amorteala bratului apare de obicei din cauza lipsei de alimentare cu sange a unei zone sau datorita unor leziuni ale nervilor. Amorteala in brat poate aparea, de asemenea, de la infectie, inflamatie, traumatisme, tumori maligne, precum si alte procese anormale. Cele mai multe cazuri de amorteala a bratului nu se datoreaza insa unei conditii ce pune viata în pericol.

Amorteala bratului este adesea asociata sau precedata de durere, senzatii de întepatura, arsura, numita si parestezie. Întrucât amorteala bratului este o pierdere de senzatie, paralizia implica o impiedicare a miscarii, cu sau fara pierderea simturilor in zona. In functie de cauza, pierderea de simt poate disparea rapid, cum ar fi amorteala cauzata de temperaturi extrem de scazute, care va disparea odata ce v-ati mutat la un mediu mai cald. Amorteala poate aparea brusc sau lent, progresiv.

Amorteala cronica a bratului indica, în general, un anumit nivel de deteriorare a nervilor. Amorteala bratului poate fi, de asemenea, mai severa pe timp de noapte, comuna pentru parestezii în general. Alte afectiuni medicale pentru amorteala bratlui: diabet, migrene, scleroza multipla, convulsii, accident vascular cerebral, nivelurile anormale de calciu, potasiu, sodiu în corpul dumneavoastra, lipsa de vitamina B12 sau de alta vitamina, utilizarea de anumite medicamente, radioterapie, muscaturi de animale, intepaturi de insecte, capuse, acarieni si paianjeni, toxinele fructelor de mare.

...