Obezitate


General sau altele | Fitness şi Medicină Sportivă | Obezitate (Symptom)


Descriere

Obezitatea este, in general, o afectiune cronica definita de o cantitate de grasime corporala in exces. O anumita cantitate de grasime corporala este necesara pentru stocarea energiei, izolarea termica, absorbtia la socuri si alte functii. Valoarea normala a tesutului adipos (exprimata ca procent de grasime corporala) este cuprinsa intre 25% -30% la femei si de 18% -23% la barbati. Femeile cu mai mult de 30% grasime corporala si barbati cu grasime corporala peste 25% sunt considerate obezi.

Calcularea indicelui de masa corporala (IMC) a fost de asemenea folosit in descrierea de obezitate. Indicele de masa corporala (IMC) este egal cu o greutate de persoane in kilograme (kg) impartita cu inaltimea in metri (m) la patrat. Deoarece IMC descrie greutatea corpului in raport cu inaltimea, aceasta este puternic corelat cu continutul total de grasime corporala la adulti. Obezitatea este definita ca un IMC de 30 sau mai mult.

Cauze

Obezitatea se dezvolta treptat din dieta saraca si un stil de viata, intr-o oarecare masura, aceasta poate fi mostenita genetic. Stilul de viata este un factor important in influentarea greutatii. Lipsa de activitate fizica este un alt factor important care este legat de obezitate. Unele conditii genetice pot creste pofta de mancare, precum si afectiunile medicale, cum ar fi sindromul Cushing (tulburare rara care cauzeaza o productie de hormoni steroizi), o glanda sub-activa glandei tiroide (hipotiroidism) sau sindromul ovarului polichistic.

Diagnostic si tratament

Cel mai bun mod de a trata obezitatea este de a reduce cantitatea de calori in dieta de zi cu zi si facand exercitii. Tipul de dieta si exercitii fizice de care vor beneficia fiecare persoana variaza de la persoana la persoana.

...