Obezitate şi creştere în greutate


General sau altele | Fitness şi Medicină Sportivă | Obezitate şi creştere în greutate (Symptom)


Descriere

Cresterea in greutate poate rezulta din o crestere a apei din corp, masa musculara sau grasime. O crestere a apei din corp poate aparea de la droguri, fluide si retentia de sare, perfuzie intravenoasa de lichide, rinichi sau insuficienta cardiaca. O crestere a tesutului adipos din organism este de obicei vazuta ca un rezultat al dietei sarace sau lipsa de exercitiu.

Obezitatea este o boala cronica de origine multifactoriala, care se caracterizeaza prin acumularea excesiva de grasime sau hipertrofia tesutului adipos, de obicei, in organism. Cresterea in greutate este o parte normala a sarcinii.

Cauze

Problemele de sanatate care determina cresterea in greutate sunt: (i) Retentia de lichide este o problema cauzata de boala, (ii) masa musculara datorata exercitiilor fizice si sport, (iii) tesutului adipos din organism a crescut din cauza caracteristicilor genetice si metabolice (iv) Dezechilibrul balantei de energie, atunci cand aportul caloric este mai mic decat alimentele de energie produse bogate in carbohidrati, (v) dieta inadecvata prin obiceiurile alimentare nesanatoase, echilibru intre glucide complexe si fibre.

Diagnostic si tratament

Cel mai bun mod de a trata obezitatea este de a reduce cantitatea de calorii in dieta de zi cu zi si exersarile regulate. Tipul de dieta si exercitiile fizice de care vor beneficia fiecare persoana.

...