Edem ocular (ochi umflaţi)


Ochi | Oftalmologie | Edem ocular (ochi umflaţi) (Symptom)


Ochii umflati sunt un simptom comun de alergie, infectie, inflamatie, sau chiar iritatie fizica. Ochii umflati rezulta din excesul de lichid (edem) în tesuturile moi din jurul ochilor. Ochii umflati pot sa apara în conditii care afecteaza zona ochilor în sine sau în asociere cu mai multe conditii, cum ar fi raceala generalizata sau rinita alergica.

Cauze

Inflamatia suprafetei ochiului (conjunctivita) si inflamatii ale pleoapelor (blefarita) sunt cauze comune ale ochilor umflati. Alte cauze comune includ plans, lipsa de somn, sau frecarea excesiva a ochilor. In functie de cauza, ochii pot fi buhaiti, iar umflatura poate fi însotita de roseata, durere, mâncarime, productie excesiva de lacrimi, sau alte tipuri de secretii de la ochiul afectat.

Ochii umflati pot însoti alte simptome legate de ochi, inclusiv: secretie la ochi, ochi uscat, productie excesiva lacrimogena; sensibilitate crescuta la lumina, senzatia de mâncarime, noduli ai pleoapelor sau a pielii, ochi rosii.

Diagnostic si tratament

Unele remedii pentru ochii umflati includ schimbarile in dieta si stilul de viata (sub supravegherea unui medic). Pentru a reduce posibilitatea de umflare, comprese reci, aproape de ochi - temperatura rece constricta vaselor de sange- un astringent natural, cum ar fi pliculete de ceai umede, o felie de cartof sau castravete, poate oferi, de asemenea rezolvare pe termen scurt.

...