Hiperventilaţie


Piept | Pneumologie | Hiperventilaţie (Symptom)


Descriere

Hiperventilatia este respiratia rapida sau profunda, care poate aparea cu anxietate sau panica. Acesta este, de asemenea, numita supra respiratie si poate lasa un sentiment de lipsa de respiratie. Respiratia excesiva poate provoca ameteli, stare de confuzie, slabiciune, dificultati de respiratie, un sentiment de instabilitate, spasme musculare la nivelul mainilor si picioarelor si o senzatie de furnicaturi in jurul gurii si degetelor. Toate aceste simptome sunt rezultatul anormal de niveluri scazute de dioxid de carbon din sange cauzate de hiperventilatie.

Termenul de sindromul de hiperventilatie (HVS) este folosit uneori pentru a descrie efectele hiperventilatie. Multe sunt acute (debutand brusc) care duce la panica, anxietate si alte tulburari emotionale. Hiperventilata, hiperventilatia speciala cronica (care persista in timp), pot fi, de asemenea, ca urmare a unui numar de afectiuni medicale.

Tratament si diagnostic

Tratamentul pentru hiperventilatie are ca scop cresterea nivelului de dioxid de carbon in sange, de obicei, prin ajustarea ratei dvs. de respiratie. In cazuri grave, medicamentele pot fi necesare pentru a trata hiperventilatile. Consilierea psihologica a fost demonstrata ca beneficiaza pacientii cu tulburari de anxietate sau panica, care duce hiperventilatia.

...