Supradozaj


General sau altele | Medicină de urgență | Supradozaj (Symptom)


Descriere

Supradoze de medicamente sau substante chimice pot fi accidentale sau intentionate. Supradozele de droguri apar atunci când o persoana ia mai mult decât o doza recomandata medical. Cu toate acestea, unele persoane pot fi mai sensibili la anumite medicamente, astfel încât se pot intoxica cu medicamentele respective.

Abuzul narcotic poate fi cu opiacee ilegale, cum ar fi heroina sau abuzul de droguri. Luand narcotice pentru o perioada prelungita de timp, poate necesita doze mai mari pentru a calma durerea.

Dependenta este un abuz ridicat de narcotice, care devine compulsiv si auto-distructiv. Complicatiile de abuz narcotic includ pierderea de profit, infectii, distrugerea de organe si deces. Abuzul de droguri este, de asemenea, un rol în multe probleme sociale importante, cum ar fi conducerea sub influenta drogurilor, violentei si de stres si abuz asupra copilului. Consumul de droguri poate duce la lipsa de adapost, crima sau concediere.

Cauze

Supradozele de droguri pot fie luate accidental sau intentionat. Cele accidentale pot sa se intample la adutii cu dezabilitati sau la copii foarte mici. Un adult (mai ales persoanele în vârsta sau persoanele care iau multe medicamente) pot ingera din greseala medicamente incorecte sau sa ia o doza gresita a unui medicament.

Diagnostic si tratament

Determinarea substantei care a fost luata de multe ori ajuta la diagnostic. Examinarea pentru toxidromes, testarea de droguri pot fi de ajutor. Test de laborator, cum ar fi glucoza, uree si electroliti, nivelurile de paracetamol si nivelurile de salicilat sunt de obicei efectuate.

Antidoturi specifice sunt disponibile pentru anumite supradoze. Lavaj gastric, sirop de ipeca sunt rar utilizate.

...