Durere de mână


Mâini | Ortopedie | Durere de mână (Symptom)


Durerile de mâna includ orice fel de disconfort în tesuturile sau articulatia mainii sau a degetelor. Durerea de mâna poate fi descrisa ca trepidanta,cu caldura mare, cu furnicaturi, sau rigida. Senzatii de arsura sau de întepaturi în mâna sau degete, adesea numite si furnicaturi, sunt paresteziile. Paresteziile sunt de multe ori cauzate de daune temporare sau permanente sau presiune asupra nervilor care transporta mesaje de senzatie de la mana si degetele la maduva spinarii.

Articula?iile mainii, cum ar fi degetele, sunt zonele în care oasele se intalnesc. Articulatiile sunt structuri complicate si constau din cartilaj, ligamente, care sustin împreuna oasele, bursas (saci umpluti cu lichid care ajuta amortizarea), precum si membranele sinoviale si fluide, care lubrifiaza articulatiile. Oricare dintre aceste structuri din mâna sau articulatii poate deveni ranita, iritata, inflamata si dureroasa, ca raspuns la o varietate de boli si conditii de la usoara pâna la grave.

Cauze

Cauzele cele mai frecvente ale durerii de mâna includ leziuni sau traumatisme, cum ar fi fractura unui boxer, sau datorita utilizarii repetitiva, cum ar fi perioade lungi de tastare, care poate duce la sindromul de tunel carpian si tenosinovite. Artrita este o alta cauza foarte frecvente de durere mâna.

Conditii mai grave, cum ar fi diabetul si neuropatie periferica, pot provoca, de asemenea, durere sau o senzatie de arsura in mana si degete. Alte cauze pentru dureri în mâna ar putea fi: artrita, tunel carpian, chisturi, ganglioni, tendinita, etc.

...