Durere de spate


Spate | Reumatologie | Durere de spate (Symptom)


Durerile de spate (de asemenea, cunoscute sub numele de dorsalgie) este durerea resimtita în spate, care, de obicei, provine de la muschii, nervii, oasele, articulatiile sau alte structuri la nivelul coloanei vertebrale.

Durerea de obicei dureaza doar o saptamana, dar se poate remedia la unele persoane. Rar, durerile de spate persistente cauzeaza handicap pe termen lung. Durerile de spate pot avea un debut brusc sau pot fi o cronice, acestea putand fi constante sau intermitente, locala sau radianta catre alte zone.

Durerile de spate pot fi împartite anatomic: dureri de gât, dureri de mijloc, mici dureri de spate sau dureri de coccis. Durerea poate iradia în brate si mâini, precum si la picioare, si poate include alte simptome decât durere, cum ar fi slabiciune, senzatie de amorteala sau furnicaturi. Durerea de spate este de obicei cauzata de leziuni minore a ligamentelor si a muschilor din spate. Mai putin frecvent, durerile de spate mai mici pot rezulta dintr-o tulburare, cum ar fi un prolaps la nivelul unui disc intervertebral.

Cauze

Este important sa întelegem ca durerea de spate este un simptom al unei afectiune, nu un diagnostic in sine. Probleme medicale care pot cauza dureri de spate includ urmatoarele:

(i) probleme mecanice: disc intervertebral, spasme, tensiune musculara, discurile rupte, care sunt, de asemenea, numite hernie de disc.

(ii) leziuni ale coloanei, cum ar fi entorse si fracturi.

(iii) conditiile dezvoltate si boli, cum ar fi scolioza, spondiloza, diverse forme de artrita, inclusiv osteoartrita, artrita reumatoida, si spondilita anchilozanta, sarcina, pietre la rinichi sau infectii; endometrioza.

(iv) Infectii si tumori pot provoca, de asemenea, durere, atunci când acestea implica vertebre: osteomielita, cancerul.

...