Durere sau iritaţie a pielii


Piele | Dermatologie | Durere sau iritaţie a pielii (Symptom)


Iritatia sau exacerbarea, în biologie si fiziologie, este o stare de inflamatie sau de reactie dureroasa la alergii, sau deteriorarea celulelor de captuseala. Un stimul sau agentul care induce starea de iritare este numit un iritant. Iritantii sunt de obicei agenti chimici (de exemplu, fenol si capsaicina), dar si stimuli mecanici, termice (caldura), precum si radiativi (de exemplu, lumina ultravioleta sau radiatii ionizante), pot fi, de asemenea, iritante. Iritarea are, de asemenea, utilizari non-clinice referitoare la deranj sau disconfort fizic sau psihic.

Cauze

O varietate de probleme ar putea provoca o rana si un blister sa apara pe piele, de la un abces la un focar de herpes zoster. Frecarea poate provoca zonele iritate si basici; purtarea de echipament sportiv, cum ar fi bureti de umar sau alte articole de îmbracaminte care freaca pielea ar putea provoca o rana si basici.

Diagnostic si tratament

Pentru a evita iritarea pielii, trebuie utilizate protectia solara si împotriva insectelor pentru a preveni arsurile si muscaturi. Pielea uscata este mai predispusa la iritatii, prin urmare, pastrarea pielii hidratata o va evita.

Cosmetice precum produce de machiaj si ingrijire a pielii ar trebui sa fie pastrate în zone ferite de pra. Constientizarea conditiilor de sanatate care pot provoca iritarea pielii va ajuta sa le evitati. Anumite boli si conditii pot provoca iritatii ale pielii. Unele pot fi vindecate, în timp ce altele, cum ar fi eczeme si psoriazis, vor izbucni si intra in remisie în mod repetat de ani de zile.

Pielea iritata cu cauza necunoscuta poate proveni de la o conditie medicala, cum ar fi afectiunea de ficat sau boala de rinichi, care ar trebui sa fie tratate de catre un medic profesionist.

...