Durere facială


Față | Reumatologie | Durere facială (Symptom)


Durerea faciala poate fi usoara si trepidanta sau cu un disconfort intens, junghi în una sau ambele parti ale fetei sau pe frunte. Durere care incepe in fata poate fi cauzata de o tulburare nervoasa, un traumatism sau infectie într-o structura a fetei. Acest tip de durere poate începe, de asemenea, în alta parte a corpului.

Cauze

Uneori, durerea faciala apare din motive necunoscute, dar pot exista mai multe cauze. Aceste cauze includ: prezenta unui abces dentar (durere pulsatila continuu pe o parte inferioara a fetei agravate de mancat sau atingere), herpes zoster (zona zoster) sau infectie cu herpes simplex, leziune pe fata , migrena, fibromialgie, sinuzita sau infectie a sinusurilor (durere surda si sensibilitate în jurul ochilor si pometilor, care se agraveaza la aplecarea înainte), sindromul ticului dureros si disfunctia articulatiei temporomandibulare.

Nevralgia trigeminala (TN), este o conditie care este caracterizata prin durere intermitenta, durere fulgeratoare în fata si este cauzata de un vas de sange ce apasa pe nervul de langa trunchiul cerebral.

Diagnostic si tratament

Pentru a diagnostica nevralgia trigeminala RMN poate fi utilizat pentru a determina daca o scleroza multipla sau tumora este iritantul nervulului trigemen. Nevralgie de trigemen pot fi tratate cu medicamente anticonvulsante. Unele medicamente antidepresive au, de asemenea, efecte semnificative de atenuare a durerii.

...