Dureri ale gingiilor


Gura | Odontologie | Dureri ale gingiilor (Symptom)


Durerea de gingii este un simptom comun al aftelor, care pot rezulta din leziuni, infectii virale, stresul emotional, schimburi hormonale, un sistem imunitar slabit, sau o dieta saraca in substante nutritive.

Cauze

Gingiile dureroase pot fi un simptom al gingivitei (inflamarea gingiilor) sau, mai probabil parodontitei, (inflamatie a fibrelor de fixare a dintilor si oaselor de sprijin), care poate aparea ca urmare a unui numar de cauze diferite. Durerile de gingii, de asemenea, rezulta din inflamatie si sensibilitate din cauza excesului de lichid (edem) în tesuturile gingivale.

Durerea gingivala poate aparea ca rezultat al deficientei de vitamina C. Scorbutul (deficit de vitamina C) provoaca gingii moi, sensibile, spongioase si dureroase. Persoanele cu scorbut pot pierde o parte sau toti dintii. Cauze mai putin frecvente de dureri de gingii includ deficiente de vitamine si de o boala rara cunoscut sub numele de sindromul Behcet. Aceasta tulburare cauzeaza inflamatia cronica in vasele de sange in intreg organismul si poate duce la ulceratii bucale care produc durere.

Schimbarile hormonale de sarcina pot creste, de asemenea, sensibilitatea gingiilor, care poate duce, în unele cazuri, la durere. Gingiile dureroase pot aparea, de asemenea, din cauza ranilor localizate pe gingii, cum ar fi abcese sau ulcere aftoase.

...