Durere la nivelul testiculelor


Pelvis/Bazin | Urologie | Durere la nivelul testiculelor (Symptom)


Testicule din interiorul scrotului sunt foarte sensibile si chiar un traumatism minor poate provoca durere sau disconfort. Cu toate acestea, durerea severa brusca testiculara necesita o atentie medicala imediata. Disconfortul în unul sau ambele testicule poate uneori radia la partea de jos a abdomenului. Daca un tânar are dureri abdominale el ar trebui sa isi examineze cu atentie scrotul.

Durerea abdominala poate sa apara înainte de durerea testiculara, în anumite conditii, cum ar fi torsiune testiculara, o rasucire a testiculelor, care poate afecta fluxul de sange si cauza moartea tesutului. Cancerul testicular este de obicei nedureros, dar orice nodul testicular ar trebui sa fie evaluat de catre medicul, indiferent daca exista sau nu durere.

Cauze

Printre cele mai comune cauze de durere testiculare se includ: raniri, infectii (epidrimitis, chlamydia, orhita, papaeres), sau inflamati sau torsiunea testiculara.

Lichidul în testicule cauzeaza adesea umflarea nedureroasa, dar poate cauza disconfort usor. Exista mai multe tipuri principale de colectare a lichidului: varicocelul: vene marite în scrot, care transporta sange la nivelul testiculelor; spermatocelulul: fluid în epididim, care formeaza un chist si contine adesea celulele moarte spermatice; hidrocel: fluid în zona din interiorul scrotului, incadrand testiculul si comun la nou-nascuti.

...