Durere în partea superioară a piciorului


Picioare | Reumatologie | Durere în partea superioară a piciorului (Symptom)


Muschii sunt alcatuiti din fibre musculare care se contracta si produc forta pentru a misca corpul. In caz ca sunt fragile, fibrele musculare se pot leza determinând durere, slabiciune si mobilitate restrictionata. Intensitatea si caracterul durerii este, de asemenea, foarte diferit: exista durere severa, uneori, ca un soc electric, exista o durere de ardere de la neuropatie, durere greoaie de la artrita, dureri obliterante arteriale cronice sau crampe violente.

Semnele care însotesc durere sunt, de asemenea, variate: febra, senzatie de amorteala, furnicaturi, slabiciune, umflarea, deformarea locala, modificari la nivelul pielii (paloare, roseata, învinetire), caldura locala sau, dimpotriva, rece, prezenta venelor varicoase sau ulceratii. Articulatia soldului este afectat de fracturi, osteoporoza, si artrita. O conditie specifica este necroza aseptica a capului femural (care este articulat la sold), produsa de tulburari circulatorii locale, de obicei, rezultate din traume, administrarea necontrolata de corticosteroizi, dar în unele cazuri de diabet zaharat, alcoolism sau cancer.

Durerea este puternica, înso?ita de tulburari de mobilizare si de boli si pot deveni dezarmante daca nu se consulta doctorul.

Cauze

Cele mai frecvente cauze de durere sunt urmatoarele: trauma (fracturi, intinderi sau rupturi ale muschilor, tendoanelor sau ligamentelor, leziuni ale tesuturilor moi); artrita, articulatii umflate, care variaza (infectioase, boli autoimune, reactiva, metabolice, degenerative) ; probleme venoase (varice, tromboflebita superficiala, tromboza venoasa profunda). Boala arteriala; probleme osoase (osteoporoza, infectii); chisturi benigne sau tumori maligne, neuropatii (în special diabet zaharat, alcoolism, boli de rinichi si ficat, beriberi, unele infectii virale); iritatie a nervului sciatic.

...