Dureri de stomac (greata)


Abdomen | Medicină generală | Dureri de stomac (greata) (Symptom)


Durerea de stomac si greata sunt durerile resimtite în zona dintre piept si in regiunea inghinala, adesea numita regiunea abdominala. De exemplu, o persoana poate simti durere, daca are crampe gazoase abdominale sau de stomac din cauza gastroenteritei virale. Uneori, conditii ce pun viata în pericol, cum ar fi cancerul de colon, apendicita timpurie pot provoca doar durere usoara sau chiar nici o durere.

Cauze

Durerea poate fi generalizata, ceea ce înseamna ca o persoana o simte in mai mult de jumatate din abdomen. Acest lucru este caracteristic mai mult unui virus la stomac, indigestie sau gaze. Daca durerea devine mai intensa, ea poate fi cauzata de un blocaj de intestine.

Durerea este situat într-o singura zona a abdomenului. Este mult mai probabil ca acest tip de durere este un semn al unei probleme cu un organ cum ar fi vezica biliara, apendice, sau stomac. Durerea de colici (spasmodica), de obicei nu este grava si este mult mai probabil datorata gazelor si balonarii. Adesea este urmata de diaree. Semnele cele mai îngrijoratoare includ durere care apare si dureaza mai mult de 24 de ore sau este însotita de febra.

Colicile sunt dureri care vin în valuri, de obicei, începe si se termina brusc, intens si de multe ori. Pietrele la rinichi si calculi biliari sunt cauze comune ale acestui tip de durere abdominale. Cauzele mai putin grave ale durerii abdominale sunt: constipatie, sindrom de colon iritabil, alergii sau intoleranta la medicamente (cum ar fi intoleranta la lactoza), intoxicatie alimentara sau gripa la stomac.

Diagnostic si tratament

Tratament va fi adoptat în functie de starea de care sufera pacientul. De exemplu, un tratament pentru dureri de stomac poate include medicamente, cum ar fi antibiotice, care sunt luate de catre persoanele diagnosticate cu gastrita sau IBD, în scopul de a ucide bacteriile responsabile pentru cauzarea durerii de stomac si greata. Una dintre cele mai bune remedii pentru durerea de stomac, în caz de calculi biliari, implica o cantitate considerabila de apa potabila pentru a le elimina in mod natural. Procedurile chirurgicale pot fi folosite pentru a elimina calculii biliari, daca durerea este de nesuportat. Pe ansamblu, mentinerea unei diete sanatoase, saraca in grasimi, este la fel de important pentru a depasi aceste probleme de stomac.

...