Atac de panică


Cap | - Altele | Atac de panică (Symptom)


Atacurile de panica pot fi simptomele unei tulburari de anxietate. Vârsta la care oamenii au primul lor atac de panica este de 15-19 ani. Un alt aspect al panicii este faptul ca acest simptom este izbitor de diferit de alte tipuri de anxietate. Atacurile de panica sunt bruste si neasteptat, aparent fara motiv, si de multe ori dezactivatoare. Odata ce cineva a avut un atac de panica, de exemplu, in timp ce conducea, la cumparaturi într-un magazin aglomerat, sau într-un lift, poate dezvolta temeri irationale numite fobii, cu privire la aceste situatii. Ca si alte boli grave, tulburarile de panica pot avea un impact grav asupra vietii de zi cu zi a unei persoane cu exceptia cazului în care persoana primeste un tratament eficient.

Cauze

Desi cauzele exacte ale atacurilor de panica si tulburarea de panica sunt neclare, tendinta de a avea atacuri de panica e trasatura de familie. De asemenea, pare a exista o legatura cu tranzitiile majore ale vietii, cum ar fi absolvire de facultate si intrarea la locul de munca, casatoria, si aparitia unui copil. Stresul sever, cum ar fi moartea unei persoane dragi, divortul, pierderea locului de munca pot declansa, de asemenea, un atac de panica.

Atacurile de panica pot fi, de asemenea, cauzate de afectiuni medicale si alte cauze fizice, cum ar fi: prolaps de valva mitrala, o problema minora cardiace care apare atunci când unul dintre valve cardiace nu se închide corect, hipertiroidism, hipoglicemie, utilizarea de stimulente (amfetamine, cocaina, cafeina); intreruperea brusca a unor medicamente.

Diagnostic si tratament

Atacurile de panica si tulburarea de panica sunt conditii tratabile. Ele pot fi de obicei tratate cu succes cu strategii de auto-ajutorare sau o serie de sesiuni de terapie.

...