Paralizie


General sau altele | Medicină generală | Paralizie (Symptom)


Descriere

Paralizia este definita ca pierderea sau deteriorarea puterii musculare voluntare. În general, bolile care provoaca paralizia pot fi împartite în doua grupe: cele care implica modificari în componenta nervului sau tesutului muscular, sau cele care sunt urmare a modificarilor metabolice în functie de nervi sau muschi.

Unele boli afecteaza întreg corpul, în timp ce altele afecteaza numai o anumita zona a corpului. Atunci când doar o parte a corpului este implicata exista o conditie cunoscuta sub numele de hemiplegie. În alte cazuri, ambele parti ale corpului pot suferi efectele care conduc la hemiplegie bilaterala sau diplegie. Atunci când doar extremitatile inferioare sunt afectate de paralizie, aceasta se numeste paraplegie. Când toate cele patru membre sunt afectate, acest lucru este cunoscut sub numele de tetraplegie.

Cauze

Exista mai multe cauze posibile ale paraliziei. Cele doua mai frecvente cauze de paralizie sunt accident vascular cerebral si traumatism, în special la nivelul sistemului nervos sau cerebral. Anumite boli sau afectiuni, cum ar fi poliomielita, distrofie peroniera, spina bifida, scleroza amiotrofica laterala, paralizie Bell, sindrom Guillain-Barré, si a sclerozei multiple pot provoca, de asemenea, aparitia paraliziei. Botulismul, intoxicatie cu crustaceu paralitic, si anumite tipuri de otravuri, în special cele care afecteaza în mod direct sistemul nervos, pot duce, de asemenea, la paralizie.

...