Parestezii (amorţeli)


General sau altele | Neurologie | Parestezii (amorţeli) (Symptom)


Descriere

Senzatile anormale, cum ar fi intepaturi, furnicaturi, mancarimi, senzatie de arsura sau senzatia de rece sau mancarimea pielii sunt toate numite parestezii. Aceste simptome apar, de obicei de la leziuni ale nervilor (neuropatie). Leziunea nervilor continua sa produca o senzatie de amorteala sau paralizia.

Cauze

Amorteala poate aparea din cauza unor probleme cu fluxul sanguin, accidentari, artrita reumatoida juvenila, probleme neurologice, osteoartrita, fenomenul Raynaud si artrita reumatoida. Amorteala degetelor este de obicei rezultatul unor conditii care afecteaza nervii si / sau vaselor de sange care aprovizioneaza mana. Amorteala degetelor este adesea asociat cu furnicaturi.

Aceste simptome sunt cunoscute ca parestezii ale degetelor. Printre cauzele de amorteala includ: artrita, sindromul de tunel carpian si sindromul de tunel tarsiene, diabet zaharat (de tip 1 si tip 2), dureri de cot, congelare si rece, legate de leziuni climatice, boli vasculare periferice, scleroza multipla si altele.

Leziunile pot avea un impact la degete si sa le faca pe acestea sa ramane strambe dar mana poate lucra in continuare normal. Degetele nu trebuie sa se deschida sau strange complet pentru a functiona. Amorteala sau furnicaturile la nivelul degetelor pot fi un semn al unei probleme cu nervii sau fluxul de sange.

Amorteala la degetele de la picior este anormala, o senzatie in care nu se mai simt degetele. Acesta este, de obicei din cauza lipsei alimentarii cu sange la degetele de la picioare sau de leziuni ale nervilor. Amorteala degetelor de la picior poate poate fi produsa de la infectie, inflamatie, traumatisme, tumori maligne si a altor procese anormale. Amorteala la degetele de la picioare nu este rezultatul unei boli care poate pune viata in pericol.

...