Parestezii ale degetelor


Mâini | Neurologie | Parestezii ale degetelor (Symptom)


Descriere

Amorteala degetelor este de obicei rezultatul unor conditii care afecteaza nervii si / sau vaselor de sange care aprovizioneaza mana. Amorteala degetelor este adesea asociat cu furnicaturi. Aceste simptome sunt cunoscute ca parestezii ale degetelor.

Cauze

Printre cauzele de amorteala includ: artrita, sindromul de tunel carpian si sindromul de tunel tarsiene, diabet zaharat (de tip 1 si tip 2), dureri de cot, degerare, legate de leziuni climatice, boli vasculare periferice, scleroza multipla si altele. Leziunile pot avea un impact asupra degete care le poate lasa rigide dar mana poate lucra in continuare normal. Amorteala sau furnicaturile la nivelul degetelor pot fi un semn al unei probleme cu nervii sau fluxul de sange.

Diagnostic si tratament

La inceput, pacientul si medicul evalueaza reflexele si circulatia arteriala. Medicul poate solicita in continuare investigatii suplimentare: electromiograma (o inregistrare a activitatii electrice musculare), Doppler (ecografie, care ofera informatii cu privire la blocarea unui vas de sange de catre un cheag) daca acesta nu este sigur de rezultate. In cazurile severe, se cere tomografia computerizata sau imagistica prin rezonanta magnetica (RMN).

...