Parodontită


Gura | Odontologie | Parodontită (Symptom)


Descriere

Boli ale gingiilor cunoscute sub numele de gingivita, apare in cazul in care gingiile devin umflate, dureroase sau infectate. In cazurile severe boale poate avea complicatii numita parodontita.

Parodontita, de obicei numita pyorrhea, este o boala cronica, ireversibila, care pote sa apara cu gingivita initial si apoi sa continu cu recesiunea gingivala si pierderea de masa osoasa daca nu este tratata, lasand dintele fara suport osos. Pierderea acestui sprijin implica pierderea ireparabila a dintelui in sine. Etiologie bacteriana care afecteaza parodontiul (tesutul de sprijin dintilor, constand din gingiei, os alveolar, cement si ligament parodontal) apare mai ales la persoanele in varsta.

Cauze

Durere la nivelul gingiilor poate fi un simptom al gingivitei (inflamarea gingiilor) sau mult mai probabil de parodontita (inflamatie a fibrelor de insertie a dintilor si oaselor de sprijin), care pote sa apara ca urmare a unui numar de cauze diferite.

Bolile ale gingiilorsunt cauzate de o acumulare de placa pe dinti. Placa bacteriana este o substanta lipicioasa care contine bacterii. Unele bacterii din placa sunt inofensive dar unele sunt foarte daunatoare pentru sanatatea gingiilor.

Schimbarile hormonale din timpul sarcinii poate creste, de asemenea, sensibilitatea gingiilor, carein unele cazuri, poate duce la durere. Durere la nivelul gingiilor pote aparea, de asemenea, din cauza ulcere localizate pe gingii, cum ar fi abcese sau ulcere aftoase.

...