Transpiraţie excesivă


Piele | Dermatologie | Transpiraţie excesivă (Symptom)


Descriere

Hiperhidroza, sau transpiratia excesiva, este o afectiune comuna, care produce o multime de nemultumiri. Problemele de la sub brat tind sa înceapa în jurul perioadei de pubertate, în timp ce palma si transpiratii unic poate începe mai devreme, de multe ori in timpul copilariei. Netratate, aceste probleme pot continua pe tot parcursul vietii.

Hiperhidroza poate fi generalizata sau localizata la anumite parti ale corpului. Maini, picioare, axile, zona inghinala si sunt printre cele mai active regiuni ale transpiratie, datorita concentratiei relativ mare de glande sudoripare, cu toate acestea, orice parte a corpului poate fi afectata.

Persoanele afectate sunt în mod constant constienti de starea lor si încearca sa modifice stilul lor de viata pentru a adapta aceasta problema. Acest lucru poate fi dezactivarea în viata profesionala, academica si sociala, cauzand momente jenante pentru ei. Multe sarcini de rutina pot deveni treburi imposibile, care le poate drena psihologic pe aceste persoane.

Cauze

În cele mai multe cazuri, cauza hiperhidrozei este necunoscuta. Unele cauze cunoscute includ: obezitatea; schimbarile hormonale asociate cu menopauza; boli asociate cu febra, cum ar fi infectia sau malarie; o glanda tiroida hiperactiva (hipertiroidie), diabet zaharat, anumite medicamente.

Hiperhidroza poate avea consecinte fiziologice, cum ar fi mâinile reci si umede, deshidratare, infectii ale pielii si secundare la macerarea pielii. Hiperhidroza poate avea, de asemenea, efecte devastatoare asupra vietii emotionale ale individului.

Diagnostic si Tratament

Abordare pentru a trata hiperhidroza, în general, consta în: (antiperspirante care contin clorura de aluminiu pot fi mai eficiente); baza de prescriptie medicala-rezistenta antiperspirante (aluminiu hexahidrat clorura de continut); ionoforeza (dispozitiv care trece de energie electrica direct prin piele folosind apa de la robinet); medicamente pe cale orala (anticolinergice, care reduc transpiratie); chirurgie (de col uterin simpatectomia, în ultima instanta).

...