Faringită (dureri de gât)


Gât | Gastroenterologie | Faringită (dureri de gât) (Symptom)


Faringita este o inflamatie a gatului, cauzata de obicei de o infectie. Infectia poate provoca, uneori, inflamatia amigdalelor. Faringita poate fi acuta sau cronica.

Gâtul începe de la partea din spate a gurii si a nasului si se conecteaza la esofag, trahee si laringe. O durere în gât este resimtita ca o senzatie de arsura dureroasa sau zgârierea în partea din spate a gâtului, durere la înghitire, si, uneori, sensibilitate în gât. Cele mai multe cauze ale unui gât inflamat sunt cauzate de virusuri sau de cauze mecanice (cum ar fi respiratia pe gura) si pot fi tratate cu succes la domiciliu. O durere în gât, în functie de cauza, ar trebui sa dureze de la 7 la 10 zile.

Aceste simptome de faringita variaza, în functie de modul inflamatiei. Simptomele pot include: o durere în gât - durere in partea din spate a gurii, care poate fi usoara sau severa, dificultate si durere la înghitire, dureri de urechi, o febra - o temperatura mai mare de 37,5 ° C, stare generala de rau, dureri musculare, tuse, glande marite si sensibile la nivelul gâtului, amigdalele marite.

Cauze

Faringita este de obicei cauzata de o infectie cu un virus sau o bacterie. Cele mai multe persoane cu faringita acuta au o infectie virala, cum ar fi receala comuna. Cel mai comun tip de infectie bacteriana este Streptococcul. Iritantii (alergeni din aer, cum ar fi iarba si polenul copac, fumul si poluarea aerului, spray-uri ce contin produse chimice, de alcool) si alergenii pot inflama, de asemenea, garniturile de pe gât si provoaca o durere persistenta in gât (faringita cronica).

Este mult mai probabil ca cineva sa aiba o durere persistenta in gat daca fumeaza sau au o conditie medicala care afecteaza gura, nasul sau sistemul respirator superior (cum ar fi febra fanului, sinuzita sau o tuse cronica). Faringita se rezolva de multe ori de la sine.

...