Ticuri fonice (ticuri vocale)


Gura | Neurologie | Ticuri fonice (ticuri vocale) (Symptom)


Descriere

Ticurile fonice sunt sunete involuntare produse de miscarea aerului prin nas, gura, sau a gâtului. Acestea pot fi alternativ mentionate ca ticuri verbale sau ticuri vocale, dar majoritatea diagnosticienilor prefera ticurile pe termen fonice pentru a reflecta ideea ca corzile vocale nu sunt implicate în toate ticurile care produc un sunet.

Izbucnirile pot fi voluntare (controlat) sau semi-voluntare (care apar ca raspuns la un impuls, care este în mare parte în afara controlului unui individ). Acesta începe involuntar (sau semi-voluntar) sunt o caracteristica a anumitor boli neurologice caracterizate prin alte tipuri de ticuri, miscari involuntare.

Cauze

Exemplul clasic este sindromul Tourette, dar alte tulburari neurologice pot duce, de asemenea, în izbucniri vocale. Boli psihiatrice, cum ar fi schizofrenia poate avea izbucniri vocale, ca un simptom, iar unele persoane care au dementa sau alte forme de leziuni ale creierului pot avea izbucniri de expresie vocala sub forma de necontrolat sau insuficient reglementate. Alcool si alte droguri poate duce, de asemenea, la o deteriorare a comportamentului si de control, care uneori duce la izbucniri vocale.

...