Mâncărimi în zona genitală


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Mâncărimi în zona genitală (Symptom)


Descriere

Mancarimea in zona genitala poate duce la iritatii, alergii, inflamatii, infectii sau cancer. Iritatile pot sa apara ca rezultat al expunerii la substante chimice in sapunuri, produse de igiena feminina, parfumuri, lubrifianti, dusuri si creme. Produse chimice similare pot provoca alergii, de asemenea, la unele persoane, de la latex. In cazul de iritatie si alergie, evitarea expunerii la alergen sau iritant poate fi tot ceea ce este necesar pentru a rezolva mancarimea.

Infectile cu transmitere sexuala, cum ar fi herpes sau trihomoniaza, poate provoca mancarime, la fel ca si alte infectii, cum ar fi vaginita bacteriana. Paduchi pubieni, de asemenea, numiti crabi sunt cu transmitere sexuala si provoaca de obicei mancarime genitala. Scabie, care pote fi raspandita sexual sau prin alte contact cu pielea, este o boala de piele contagioasa, care de obicei cauzeaza mancarimi. Scabia este cauzata de acarieni foarte mici si pot afecta orice parte a corpului.

Tinea cruris, o infectie fungica poate provoca, de asemenea, infectii genitale. Oamenii care au tinea cruris pot avea, de asemenea pecingine.

Unele conditii non-infectioase ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme si lichen simplex cronic, pot evolua in zona genitala. Aceste conditii de mancarimi ale pielii afecteaza de multe ori alte zone ale corpului. Alte cauze non-infectioase de mancarime includ modificari asociate cu nivelul hormonal scazut de la menopauza, precum si modificarile precanceroase si cancere. Tratamentul de mancarime este foarte variabil in functie de cauza mancarimii.

Mancarimea este putin probabila sa fie parte dintr-o conditie care necesita tratament emergent, cu toate acestea, ea poate avea mai multe cauze, dintre care unele sunt usor de tratat si altele care pot duce in cele din urma la complicatii grave. Daca aveti mancarime care dureaza cateva zile sau mai mult sau va provoaca ingrijorare, solicitati asistenta medicala.

...