Otrăvire


Gura | Gastroenterologie | Otrăvire (Symptom)


Descriere

Otrava sau toxina este orice substanta periculoasa pentru organism. Otrava poate fi inghitita, inhalate, injectata sau absorbita prin piele.

Cauze

Medicamentele luate aleatoriu sau pe baza de prescriptie medicala, in doze prea mari pot provoca intoxicatii.

Supradoza de droguri ilegale, monoxid de carbon de la aparatele pe gaz, produse pentru uz casnic, cum ar fi praf de sapun pentru spalat haine sau polisul pentru mobilier, pesticide, plante de interior si metalele cum ar fi plumbul si mercurul sunt alte cauze posibile de otravire.

Pericolele de otravire sau de intoxicatie variaza de la boala pe termen scurt la afectarea creierului, coma si moarte. Pentru a preveni cazurile de intoxicatie este important sa se foloseasca si sa se stocheze produsele exact asa cum indica etichetele.

Diagnostic si tratament

Multe otravuri pot fi detecte in sange sau urina. Cu toate acestea, nu se poate prescrie un tratament daca nu se stie exact cauza. Testele se bazeaza pe examenul fizic si pe istoria intoxicarii. O combinatie de istorie, examenul fizic si studiile de laborator vor ajuta sa se dezvaluiei cauza celor mai multe intoxicatii. Adesea, tratamentul se incepe inainte de a primii toate informatiile.

Tratamentul de intoxicare depinde de tipul de otrava.

...