Polifagie (creşterea apetitului alimentar)


Gura | Medicină generală | Polifagie (creşterea apetitului alimentar) (Symptom)


Descriere

Polifagie (uneori cunoscut sub numele de hiperfagie), este un semn medical de foame. Tulburari, cum ar fi diabetul zaharat, Kleine-Levin Sindromul (o afectiune a hipotalamusului), tulburari genetice sindromul Prader-Willi si sindromul Bardet Biedl pot provoca hiperfagie (foame compulsiva).

Cauze

O crestere a poftei de mancare poate fi un raspuns normal fiziologic care apare, de exemplu, la copii si adolescenti în timpul cresterii sau in perioadele de activitate viguroase. In unele cazuri, un apetit crescut poate fi un semn de o conditie anormala, cum ar fi unele boli endocrine.

Cresterea poftei de mancare poate fi, de asemenea, vazuta in anumite conditii psihice sau emotionale, precum si un raspuns la stres, anxietate sau depresie. Anumite medicamente pe baza de prescriptie poate creste, de asemenea, apetitul. Este important sa se ia in considerare contextul si factorii emotionali sau fizici de a stabili daca exista o crestere anormala a poftei de mancare. Polifagie este termenul medical care de obicei se refera la ceva excesiv.

...