Presiune în ureche


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Presiune în ureche (Symptom)


O schimbare rapida de altitudine si presiunea aerului este egalata la timpan prin functionarea în mod normal a tubului lui Eustachio. Un tub sanatos se deschide în mod frecvent si suficient pentru a egaliza aceste schimbari de presiunea a aerului.

Cauze

Presiunea în ureche, prin urmare, este cauzata de o disfunctionalitate a trompei lui Eustachio. Trompa lui Eustachio conecteaza urechea medie la partea din spate a nasului. Functia primara a trompei lui Eustachio este de a aerisi spatiul urechii medii, asigurându-se ca presiunea sa ramâne la valoare normala a aerului înconjurator.

Functia secundara a trompei lui Eustachio este de a drena orice secretii acumulate, infectii, sau resturi din spatiul urechii medii. Se deschide si se închide atunci când o persoana înghite sau casca, permitând egalizarea presiunii între urechea mijlocie si exterior. Atunci când nu functioneaza în mod corespunzator, presiunea negativa se dezvolta în urechea medie, facând urechea sa se asimta blocata.

Blocarea partiala sau completa a trompei lui Eustachio poate provoca senzatii de pulsatie, clic, si umplere a ureche si, ocazional, durere de urechi moderata pâna la severa. Cauzele comune pentru problemele trompei lui Eustachio includ: alergii, raceli, infectii ale sinusurilor, barotraume (leziunea urechii la modificarile presiunii atmosferice)

Atunci când trompa lui Eustachio este grav afectata, lichidul se poate forma pana in urechea medie. Acest lucru face ca auzul sa scada. O infectie a urechii medii poate face acelasi lucru. Dupa ce dispare infectia, blocajul poate disparea iar trompa lui Eustachio este din nou la normal.

Durerea si umflaturile în jurul maxilarului (articulatiei temporomandibulare) cauzeaza adesea o senzatie blocat în ureche. Cauza exacta a acestei senzatie nu este clara. O schimbare în auz, cum ar fi pierderea brusca a auzului, poate face, de asemenea, urechea se simt blocata. Afectiunea numita otoscleroza (formarea anormala a osului spongios în ureche) poate bloca auzul cuiva.

...