Probleme de comportament


General sau altele | Psihiatrie | Probleme de comportament (Symptom)


Descriere

Comportamentul problematic este este suparatoare, asumarea de risc, sau un comportament perturbator, care este mult mai extrem decât erorile ocazionale în judecata si necesita interventie profesionala, pentru a evita dificultatile de ordin juridic. Comportamentul problematic este adesea asociat cu adolescenta, dar se poate manifesta în cei foarte tineri dar si in adulti. Delincventa, consum de droguri, esec scolar, comportament sexual riscant, violenta, pagube materiale, vandalism si nu neluarea in considerare a drepturilor altora sunt toate comportamentele problematice.

Sindromul comportamentului problematic descrie co-aparitia unor probleme sau externalizarea unor probleme si abuzul de substante. Toti copiii se comporta prost uneori, dar tulburari de comportament merg mai departe decât o revolta si prostioare. În tulburari de comportament, copii sau adolescenti arata modele diferite de comportamente ostile, agresive sau perturbator pentru mai mult de sase luni. Sindromul comportamentului problematic ar trebui sa fie tratat în mod corespunzator în stadii incipiente, deoarece aceasta poate provoca numeroase dificultati în viata în continuare.

Cauze

Datorita schimbarilor în problemele creierului si sociale care contribuie la lipsa de control, comportamentul problematic creste dramatic in adolescenta timpurie. Rata de comportament problematic tinde sa scada dupa vârsta de 23 de ani.

Cauzele asociate problemelor de comportament sunt foame, ADHD, tulburare de ajustare, tulburari legate de consumul de alcool, autism, tulburari de personalitate antisociala, tulburare bipolara, tulburari de comportament, traumatism cranian, psihoze, tulburari de anxietate sociala, tulburari de personalitate schizotipala, schizofrenie, istericale, dementa, delir , abuz de substante tulburari.

Conflict in familie, saracia, dependenta de droguri, depresia, anxietate sau deficit de atentie pot fi alte cauze care stau la baza problemelor de comportament.

...