Probleme cu urechile


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Probleme cu urechile (Symptom)


Descriere

Exista multe tipuri diferite de probleme ale urechilor.

Probleme comune ale urechii includ: otita medie - inflamatie a urechii medii, care cauzeaza o acumulare de lichid, cu sau fara o infectie. Daca exista o infectie, este de multe ori virala. Ureche “lipita” este un tip de otita medie cronica. Pe termen lung se acumuleaza un lichid gros sau lipicios in urechea medie, in spatele timpanului, cauzeaza pierderea auzului. Acest lucru face socializarea dificila, mai ales daca pierderea auzului nu este recunoscut din timp in copilarie. Ceara din ureche este normala si protejeaza urechea. Cu toate acestea, o acumulare de ceara poate fi o problema la unii adulti. Ceara cauzeaza foarte rar dureri dar poate provoca afectarea auzului.

Urechea inotatorului se dezvolta atunci cand umiditatea si caldura provoca stratul de piele din interiorul urechii sa se umfle. Adaugarea de apa in continuare, de exemplu, prin inot, face pielea mucoasei urechii chiar mai moale si mai susceptibile la infectii. Incercarile de a elimina apa cu muguri de bumbac sau alte obiecte pot inrautatii situatia, provocand durere si mancarime.

Cauze

Durerile de urechi pot fi cauzate de infectii ale amigdalelor, maxilarului sau sinusuri. Infectie cronica, de exemplu, urechea lipicioasa poate provoca pierderea auzului, care poate afecta invatarea si stilul de viata, precum si expunerea la zgomot puternic poate deteriora, de asemenea, auzul. Precum si infectie, urechile pot suferi, de asemenea, de la reactii dermatite la medicamente de actualitate, bijuterii poarte, produse cosmetice sau dopuri pentru urechi metacrilat.

...