Probleme cu mersul pe jos


Laba piciorului | Ortopedie | Probleme cu mersul pe jos (Symptom)


Descriere

Tiparele de dificultate la mers sunt asociate prin mers pe jos neobisnuit si necontrolatcare sunt obicei cauzate de boli sau leziuni la nivelul picioarelor, picioare, creier, maduva spinarii sau urechea interna. Multe tipuri diferite de anomalii ale mersului pe jos au loc fara controlul persoanei. Cele mai multe, dar nu toate, sunt datorate unor conditii fizice.

Diferite tipuri de tulburari de mers pe jos includ: (i) un mers de propulsie: aplecat, postura rigida cu capul si gâtul aplecat înainte, (ii) mers tip foarfece: picioarele usor îndoite, incrucisandutse într-o miscare ca foarfeca, (iii) mers spastic: mers rigid, picioarele tarate cauzat de contractia musculara etc.

Cauze

O varietate de probleme pot provoca un mers anormal si poate duce la probleme de mers pe jos. Acestea includ leziuni, boli sau dezvoltarea anormala a muschilor sau oaselor de la picioare, tulburari de circulatie, cum ar fi boala Parkinson, alte boli cum ar fi artrita sau scleroza multipla, probleme de vedere sau de echilibru.

...