Probleme psihiatrice


Cap | Psihiatrie | Probleme psihiatrice (Symptom)


Descriere

Reprezinta pierderea progresiva a functiei cognitive ca urmare a deteriorarii sau tulburari cerebrale. De obicei, acest lucru provoaca tulburari cognitive si incapacitatea de a efectua activitatile de zi cu zi. Deficitele cognitive pot afecta functiile creierului cuiva, în special în zonele de memorie, limba (afazie), atentie, competentelor vizual-constructive, functiile practice si executive, cum ar fi rezolvarea de probleme sau inhibarea de raspuns. Dementa ca boala care progreseaza poate arata, de asemenea, caracteristici psihotice, depresie si iluzii.

În primele rezultate, simptomele comportamentale includ modificari de personalitate sau de comportament usoare, care mai târziu devin mai evidente prin delir sau halucinatii. Exista diferite sisteme de clasificare pentru dementa, pe baza problemelor întâmpinate: cortical (de memorie, limba, gândire, sociale), subcorticale (emotii, miscare, si de memorie), progresiva (abilitatile cognitive se înrautatesc in timp), primare (urmare a unei anumite boli, cum ar fi boala Alzheimer si secundare (care apar din cauza bolii sau leziuni).

Cauze

Cauzele tulburarilor psihice sunt, în general, complexe, si interactioneaza si variaza în functie de tulburare special si individual. Genetica, dezvoltarea timpurie, traume, droguri, boli sau leziuni, mecanismele neuronale / psihologice, experiente de viata, societatea si cultura pot contribui la dezvoltarea sau progresia bolilor mentale.

...