Ptoză (caderea pleoapei)


Ochi | Oftalmologie | Ptoză (caderea pleoapei) (Symptom)


Descriere

Caderea pleoapei sau ptoza este detasarea pleoapei superioare. Acest simptom poate fi cauzat de deteriorarea unui pleoapei din leziuni ale nervilor sau a centrelor nervoase ale creierului. Aceasta conditie poate sa aparea pe ambele fete (bilaterale), sau numai o parte (unilaterala). Ptoza congenitala este caderea pleoapei, care este prezenta la nastere, dar atunci cand aceasta se dezvolta mai tarziu, acesta este cunoscut sub numele de ptoza dobandita.

Cauze

Pielea si tesuturile conjunctive apar in timpul normal de imbatranire, care poate duce la caderea pleoapelor. Ptoza pot fi cauzata de actiunea de droguri sau clinic, cu un simptom, cum ar fi diabetul zaharat, miastenia gravis sau sindrom Horner. Cea mai frecventa cauza a ptozei congenitale este o distrofie a muschilor levator izolat una sau ambele.

Ptoza de natura neurogena poate aparea de la paralizia nervului oculomotor de (nervilor cranieni III). Ptoza mecanica este generata de compresie cauzeaza un edem sau traumatisme hematom periorbital la orbita sau craniului.

...