Puroi la ochi


Ochi | Oftalmologie | Puroi la ochi (Symptom)


Descriere

Puroi in ochi este o descarcare galbena in ochi. In acest conditii pleoapele lipite cu puroi, mai ales dupa dormit si nu exista secretii oculare uscate pe obrazul superioar. Partea alba a ochilor poate sau nu poate avea roseata si pleoapele sunt, de obicei umflat din cauza iritarii de la infectie. Aceasta conditie este, de asemenea, numita conjunctivita bacteriana sau ochi curgator.

Cauze

Infectii oculare cu puroi sunt cauzate de bacterii si potfi o complicatie a unei raceli. Ochii roz fara descarcare galbena, cu toate acestea, sunt mult mai frecvente si sunt din cauza unui virus. Cu un tratament adecvat de descarcare galbena ar trebui sa clarifice in 72 de ore. Ochii rosii (care se datoreaza rece) poate persista pentru mai multe zile mai mult.

Diagnostic si tratament

Tratamentul se efectueaza la domiciliu prin curatarea ochiului si aplicarea de picaturi cu antibiotice sau unguente. Copiii cu lentile de contact trebuie sa poarte temporar ochelari. Acest lucru va preveni deteriorarea corneei. Cele cu puroi din ochi pot provoca infectii oculare la alte persoane in cazul în care obtine o parte din ea pe ochii lor.

...