Aritmie sau ritm cardiac rapid


Piept | Cardiologie | Aritmie sau ritm cardiac rapid (Symptom)


Aritmia inimii este o tulburare de ritm cardiac, o modificare a ritmului cardiac, atât din cauza accelerarii, încetinrii, sau a neregularitatii. Ea apare atunci când exista anomalii în sistemul de conducere electrica a inimii.

Aritmia poate lua mai multe forme:

(1) Tahicardie: Un ritm cardiac rapid, cu o rata de mai mult de 100 de batai pe minut.

(2) Bradicardie: Un ritm cardiac lent, cu o rata de sub 60 de batai pe minut.

(3) Aritmii supraventriculare, care încep în atrii - camerele inimii superioare.

(4) Aritmii ventriculare, care încep în ventriculi - camerele inimii inferioare

(5) Bradiaritmie: ritmurile lente ale inimii, care pot fi cauzate de boala in sistemul de conducere al inimii, cum ar fi nodul sinoatrial (SA), nodul atrioventricular (AV) sau reteaua HIS-Purkinje.

Cauze

Urmatoarele conditii pot cauza o aritmie: cicatrici de tesut cardiac de la un atac de cord anterior, medicamente, traumatisme cardiace anterioare sau anomalii congenitale, modificari ale structurii inimii, cum ar fi cardiomiopatia, arterele blocate in inima (boala coronariana), tensiuni arteriale, diabet, hipertiroidism, fumatul, consumul de alcool sau cafeina in exces, abuzul de droguri, stres sau soc electric.

Aritmia poate avea loc fara nici un semn sau simptom, dar atunci când aceasta exista, poate include: flutter in piept, dureri în piept, dificultati de respiratie, ameteli, confuzie, sau chiar lesin (sincopa). În unele cazuri, aceste semne pot indica o stare mai grava.

Diagnostic si tratament

Pentru a diagnostica o aritmie cardiaca medicul poate efectua mai multe teste, cum ar fi: Electrocardiograma (ECG), monitor Holter (dispozitiv portabil ECG), monitorul pentru eveniment (pentru aritmii sporadice), Ecocardiografie, tomografie computerizata cardiaca (CT) sau RMN .

Tratamentul poate sau nu poate fi necesar. Acesta este de obicei necesar numai în cazul în care aritmia este cauza simptomelor semnificative sau daca pacientul prezinta un risc de o aritmie mai grava sau o complicatie a unei aritmii. Tratamentul depinde de tipul de aritmie si implica medicamente, terapie, modificari ale stilului de viata, utilizarea unui dispozitiv implantabil sau interventii chirurgicale in cazuri mai grave.

...