Erupţii cutanate şi febră


General sau altele | Medicină generală | Erupţii cutanate şi febră (Symptom)


Eruptia este semnul cel mai frapant de scarlatina. De obicei incepe sa arate ca o arsura urata, cu umflaturi mici si mancarime. Eruptie cutanata apare de obicei în primul rând pe gat si fata, lasand de multe ori o zona clara neafectata în jurul gurii. Aceasta se extinde la piept si spate, apoi la restul corpului. În cutele corpului, în special în jurul axilei si coatelor, eruptiile cutanate formeaza dungi rosii clasice. Zonele de eruptii cutanate se schimba de obicei in alb atunci când apasati pe ele. In ziua a sasea a infectiei, eruptiile cutanate, de obicei, dispar, dar pielea afectata poate începe sa se cojeasca.

În afara de eruptii cutanate, exista de obicei alte simptome care ajuta la confirmarea diagnosticului de scarlatina, inclusiv o durere în gâtul inflamat, o febra peste 38,3 ° Celsius, precum si umflarea ganglionilor de la nivelul gâtului. Amigdalele si partea din spate a gâtului poate fi acoperita cu un strat albicios, sau sunt rosii, umflate, si punctate cu pete albicioase sau galbui de puroi. La începutul infectiei, limba poate avea un strat albicios sau galbui.

Cauze

Scarlatina este cauzata de o infectie cu Streptococcus de grup A. Bacteria elimina o toxina (otrava), care poate provoca eruptii cutanate de culoare caramizie.

...