Eructaţii (gaze eliminate pe gură)


Abdomen | Gastroenterologie | Eructaţii (gaze eliminate pe gură) (Symptom)


Ragaitul, de asemenea, cunoscut prin termenii de eructatii, sau ructus, reprezinta eliberarea de gaz din tractul digestiv, în principal, esofag si stomac, prin gura. Acesta este, de obicei însotita de un sunet tipic si, uneori, un miros.

Cauze

Înghitirea de aer este, de obicei, un obicei inconstient, ceea ce poate rezulta din mancatul sau bautulexcesiv, prea repede. Râgâielile pot fi, de asemenea, cauzate de consumul de bauturi carbogazoase, cum ar fi bere, bauturi racoritoare sau bauturi energizante. Uneori, eructatiile amelioreaza disconfortul cauzat de indigestie.

Disconfortul abdominal superior asociat cu inghitirea excesiva de aer se poate extinde în pieptul inferior, producând simptome care sugereaza boli de inima sau boli pulmonare. Eructatii combinate cu alte simptome, cum ar fi dispepsie, greata si arsuri la stomac pot fi un semn de ulcer sau de hernie hiatala. Alte cauze ale eructatii ar putea fi, de asemenea: alergii alimentare, probleme de vezica biliara, boala de reflux de acid, H. pylori, gastrita.

Bebelusii sunt in mod deosebit obiectul acumularii de gaze în stomac în timpul hranirii, iar acest lucru poate provoca agitatie considerabila si / sau disconfort cu exceptia cazului în care copilul este ajutat sa ragaie.

Diagnostic si Tratament

Pentru a reduce balonarea, ar putea ajuta la evitarea sau reducerea cantitatii de gaze alimentele pe care le mananci. Multi dintre carbohidrati provoca gaze, cum ar fi: fasole, broccoli, varza de Bruxelles, varza, bauturi carbogazoase, conopida, guma de mestecat, fructe, cum ar fi mere, piersici si pere, bomboane, salata verde.

Eructatiile pot fi, de asemenea, reduse cu mâncatul si bautul încet, evitând bauturi carbogazoase si bere, sarind peste guma si bomboane tari, eliminarea fumatului, verificarea protezei, si tratarea pirozisului.

...