Conjunctivită


Ochi | Oftalmologie | Conjunctivită (Symptom)


Descriere

Ochi roz sau conjunctivita este roseata si inflamatia ochilor, care acopera albul ochilor si membranele de pe partea interioara a pleoapelor. Aceste membrane reactioneaza la o gama larga de bacterii, virusuri, alergii, agenti iritanti, toxici, precum si la boli subiacente in organism.

Formele virale si bacteriene ale conjunctivitei sunt frecvente in copilarie, dar ele apar si la adulti de asemenea. Conjunctivita poate aparea la persoanele de orice varsta. In general, cu toate acestea, existafoarte multe cauze. Acestea pot fi clasificate fie ca infectioase sau neinfectioase. Conjunctivita nu produce modificari ale vederii.

Ochi rosii (hiperemie), iritare (chemosis) si lacrimarea (epifora) ochilor sunt simptome comune pentru toate formele de conjunctivita. Cu toate acestea, pupilele ar trebui sa fie prezinte un comportament normal cu acuitatea vizuala normala.

Cauze

Conjunctivita este cel mai frecvent cauzata de infectia virala dar infectiile bacteriene, alergii, iritante si uscaciunea sunt, de asemenea, etiologii comune pentru aparitia acesteia. Ambele infectii bacteriene si virale sunt contagioase. Frecvent, infectiile conjunctivale sunt transmise de la o persoana la persoana, dar se poate raspandi, de asemenea, prin intermediul obiectelor contaminate sau a apei.

Cea mai frecventa cauza de conjunctivita virala este de adenovirusuri. Herpetice keratoconjunctivita (cauzate de virusuri herpes simplex), pot fi grave si necesita tratament cu aciclovir.

...