Ochi roşii


Ochi | Oftalmologie | Ochi roşii (Symptom)


Descriere

Ochii rosii este un termen non-specific pentru a descrie un ochi rosu care apare din cauza bolii sau o alta afectiune. Hemoragia conjunctivita si subconjunctival sunt doua forme ale unui ochi rosu.

Cauze

Roseata ochiului care se datoreaza vaselor de sange dilatate, umflate sau care provoaca suprafata ochiului inroseasca. Ochii rosii, de obicei, se refera la hiperemia vaselor de sange superficiale ale conjunctivei, sclerei sau episclera si pot fi cauzate de boli sau tulburari ale acestor structuri sau structuri adiacente care le pot afecta in mod direct sau indirect. Boala ar putea fi din cauza unei boli, infectii oculare sau alta conditie cum ar fi alergiile. Una dintre cele mai frecvente cauze de ochi rosii sunt alergeni si iritanti de mediu, cum ar fi par de animale, polen, praf, briza vantului, aerul uscat si expunerea la soare. Persoanele care nu dispun de somn vor avea, de asemenea, ochii rosii.

Infectiile oculare pot provoca inflamatii, precum si alte simptome, cum ar fi mancarime, secretii, durere si probleme de vedere cum ar fi vedere incetosata. Daca un purtator de lentile de contact nu tine lentile curate si dezinfectate, sau purtandu-le pentru prea mult timp, el sau ea poate prezinte ochi rosii.

Iritarea fizica duce la efectul de ochi rosii poate fi cauzata de fum, smog sau praful din aer sau de produse de curatare de uz casnic sau de produse de ingrijire personala, cum ar fi samponul sau sapunul. Avand ochii uscati, este probabil si ochii sa devina rosii. Alte ori, ochii rosii pot fi de interes si pot indica faptul ca exista o problema mai grava, cum ar fi blefarita, conjunctivita, ulcere de corneene sau glaucom acut.

...