Roşeaţă a braţului


Braț | Dermatologie | Roşeaţă a braţului (Symptom)


Descriere

Roseata bratului este un eritem ca urmare a modificarilor inflamatorii în brat.

Cauze

O eruptie pe brat poate avea o varietate de cauze, si poate indica ceva care apare în jurul bratului în sine sau sugereaza o conditie sistemica (corp-panoramic). Dermatita de contact (inflamatie a pielii) este cauzata de o reactie adversa la ceva care atinge pielea, inclusiv la substante chimice gasite in detergent, sapun sau in parfum. Alte forme de dermatita de contact includ expunerea la anumite plante, cum ar fi otrava stejar sau iedera, o muscatura de animale, sau o intepatura de insecte.

Boala Lyme este cauzata de muscatura de capusa si poate aparea mai intai ca un cerc cu un model de -tinta, progresand apoi la o eruptie pe piele. Alergiile la alimente si medicamente sunt surse potential grave de eruptii cutanate. Alune, scoici, capsuni si avocado sunt doar câteva dintre alimentele care pot declansa reactii alergice. Eruptii cutanate pot fi, de asemenea, asociate cu afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis si impetigo. Unele dintre acestea sunt afectiuni cronice ale pielii, care pot aparea pentru un timp, apoi rezolva.

Alte cauze pentru eruptii cutanate includ tulburari autoimune, care apar atunci cand organismul este atacat de propriul sistem imunitar, care în mod normal are rolul de a proteja de invadatori straini (antigeni). Multe virusuri care apar in timpul sezonului de gripa sau cele asociate cu boli ale copilariei, cum ar fi varicela sau rujeola, poate produce eruptii cutanate.

...