Înroşirea ochiului


Ochi | Oftalmologie | Înroşirea ochiului (Symptom)


O persoana cu ochi rosi sufera de iritarea sau inflamarea conjunctivei, sau sângerare sub conjunctiva. Conjunctiva este un strat subtire, transparent de tesut care acopera partea alba a ochiului, numit sclera. Hemoragia conjunctivala si subconjunctivala sunt doua forme ale unui ochi rosu.

Ochii rosii, de obicei, se refera la hiperemia vaselor de sange superficiale ale conjunctivei, sclerei sau episclerei, si pot fi cauzati de boli sau tulburari ale acestor structuri sau structuri adiacente care le pot afecta în mod direct sau indirect.

Simptomele de multe sunt asociate cu înrosirea ochilor includ durere oculara, secretii oculare, tumefiere oculara, mâncarime oculara, lacrimare, vedere încetosata, dureri de cap, sensibilitate la lumina, si de o senzatie de corp strain în ochi.

Tratamentul pentru roseata ochilor poate include lacrimi artificiale, comprese reci, antihistaminice, medicamente pentru durere, si îndepartarea corpului strain din ochi. Unii ar putea beneficia de picaturi pentru ochi cu antibiotice. Toti ar trebui sa evite expunerea la fum, sa nu frece ochii, evitare folosirea machiajului ochilor, si a lentilelor de contact pâna când simptomele au disparut.

...