Infecţie fungică a unghiei sau Onicomicoză


Mâini | Dermatologie | Infecţie fungică a unghiei sau Onicomicoză (Symptom)


Descriere

Cea mai comuna a tuturor anomaliilor de unghii, care cauzeaza, de obicei, o decolorare, desfigurarea si distrugerea eventuala a unghiei este numita ciuperca unghiei sau onicomicoze.

Unghiile artificiale cresc riscul pentru onicomicoza, deoarece, atunci cand un lipici artificial se aplica pe unghii, suprafata unghiei este, de obicei slefuita cu o placa de smirghel si o deterioreaza. Lime de unghii pot transporta infectii, iar apa colectata sub unghia artificiala poate crea un mediu umed, cald favorabil pentru cresterea fungilor.

Cauze

La persoanele normale, sanatoase, unghii fungice sunt cel mai frecvent cauzate de ciuperca, care este prinsa din zonele umede. Dusuri comune, cum ar fi cele de la o salile de gimnastica sau piscine comune. Sportivii s-au dovedit a fi mult mai sensibili la ciuperca. Acest lucru se presupune a fi din cauza purtarea de echipamente stramte, pantofi transpirati asociate cu traume repetitive la unghiile de la picioare.

Cei cu risc crescut de a dezvolta onicomicoze includ: (i) Persoanele cu diabet zaharat; (ii) Persoane cu boala a vaselor mici de sange (boala vasculara periferica); (iii) femeile in varsta (probabil din cauza deficitului de estrogeni creste riscul de infectie); si (iv) femeilor de orice varsta, care poarta unghii artificiale (acrilice).

...